IOGA A CASA


Bon dia famílies, a partir d’ara i durant les properes setmanes, els dijous aniré compartint amb vosaltres petits exercicis de ioga per poder fer a casa amb els petits.

Us deixo una breu introducció al ioga per que pugueu compartir amb els petits.

Érase una vez...

Érase una vez el Yoga, una forma de vivir que nació en la India hace miles, muchos miles de años con la intención de hacer de todas las personas seres felices y en paz.

La palabra “Yoga” significa “unión”.¿Sabéis por qué? Porque es gracias al Yoga que podemos unir nuestro cuerpo y nuestra mente con nuestra alma. El Yoga es en realidad algo más que una gimnasia, es un forma diferente de vivir, de sentir, de respirar, de observar…y a lo largo de todos estos miles de años el Yoga nos ha demostrado que su práctica mejora la relación que una persona tiene consigo misma y con la sociedad que le rodea. El Yoga hace que todos los seres tengan un mente clara y feliz, un corazón abierto y en paz, nos provee de un cuerpo sano y vital.

Avui comencem amb dues postures...

LA POSTURA DE L’ARBRE




En vrkasana o postura de l'arbre, igual que les arrels d'un arbre sostenen el seu tronc i les seves branques, els nostres peus i cames han de convertir-se en la base ferma que aguanti tot el pes del nostre cos i permeti l'equilibri. En haver de mantenir-nos dempeus sobre una sola cama practiquem la concentració i buidem la ment d'altres pensaments.

BRAÇOS ESTIRATS



En Urdhvahasta,  Urdhva significa “hacia arriba” y hasta “mano”. El cos s'inclina cap als costats, la qual cosa permet allargar, i suaument estirar, braços, columna i cames.


Abans de fer les diferents postures és interessant iniciar-vos en un estat de calma, podeu estirar-vos a terra, tancar els ulls i inspirar i expirar suaument amb una música de fons que us relaxi.
Suggerències: Enya, Diana Krall, Sade, música relaxant, chillout...

Per acabar, comparteixo amb vosaltres un vídeo curtet del "Saludo al Sol" per si algú es vol animar i iniciar-se en la seva pràctica.





Comentarios

Entradas populares de este blog

Què treballarem al segon trimestre?

FI DEL PRIMER TRIMESTRE

BENVINGUTS A SEGON