MÚSICA I PSICOMOTRICITAT

Bon dia famílies, per avui us proposo...


Rescatar velles cançons tradicionals és sens dubte una de les activitats musicals preferides per als avis i àvies, però no ho ocultem: a qui no li agrada recordar cançons de la seva infància? Podem rescatar aquelles cançons que cantàvem en les excursions, o bé aquelles que cantàvem saltant a la comba (jo recordo: Al pasar la barca le dijo el barquero...😄) o a les gomes (Eran uno, dos y tres los famosos mosqueteros...). La tradició oral és una de les majors riqueses de l'ésser humà, aprofitem-la en forma de música i ensenyem-la a les noves generacions, perquè no es perdin en l'oblit aquells ritmes que tanta vida ens han donat durant dècades, fins i tot segles.

I la proposta d'avui per psicomotricitat...

Coordinant mans i peus, és molt recomanable que es fomenti estimuli la coordinació rajo- peu. Per això pots donar-los diferents ordres als nens. Per exemple: “aixeca un peu i toca amb la teva mà la punta del teu nas” o “aixeca els braços i salta al mateix temps”.


També us proposo realitzar un recorregut amb cercles i petjades com es mostra en el següent video (si no teniu cartolines podeu utilitzar paper de diari, tovalloles, coixins...). Podeu anar canviant les instruccions: trepitjar només els cercles, només les petjades, ara amb les dues cames, ara a peu coix...també intercalar entre cercles o petjades...



Si us animeu i voleu fer-nos arribar algun vídeo sobre l'experiència ens encantarà rebre'l.

Que tingueu molt bon dia!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Què treballarem al segon trimestre?

FOTOS DEL SEGON TRIMESTRE

FI DEL PRIMER TRIMESTRE